Mengenai Restaurant
Kami menawarkan makanan ala-thai dan cita rasa semenanjung yang dapat memenuhi selera penduduk tempatan serta pelancong luar. Kualiti makanan adalah sangat di titikberatkan bagi memenuhi permintaan pelanggan. Kami juga menawarkan perkhidmatan catering bagi majlis perkahwinan dan sebagainya. Pelanggan adalah priority utama restoran kami.
Tanggungjawab:
• Mengawasi dan menyelia semua bahagian dapur.
• Bertanggungjawab untuk pengisian semula dan membuat pesanan untuk bahan makanan barang-barang untuk menu.
• Pastikan semua makanan disediakan mengikut Restoran Standard Prosedur Operasi.
• Memastikan kebersihan makanan dan kualiti dipenuhi pada setiap masa.
• Pastikan semua peralatan dapur adalah teratur.
• Memantau dan menyelia prestasi kerja kakitangan Dapur.
• Menjalankan Latihan & Membangunkan kakitangan semua dapur.
• Menyediakan dan jenis variuos memasak hidangan masakan Melayu terutamanya, Barat dan masakan Antarabangsa.
• Mampu untuk mengikuti pesanan.
• Cekap dalam penyediaan makanan.
• Bersedia untuk belajar masakan baru
Syarat Kelayakkan:
• Kelayakan minimum SPM atau Diploma yang diiktiraf dalam Culinary
• Sekurang-kurangnya 3bulan keatas pengalaman bekerja dalam kedudukan yang sama atau setara.
• Pengetahuan luas di dalam bidang operasi dapur dan pentadbiran termasuk kawalan kos.
• Mempunyai kemahiran komunikasi yang baik, interpersonal dan kepimpinan.
• Mesti mempunyai pengetahuan yang luas di berlainan jenis masakan.
• Memastikan semua kakitangan kebersihan diri dan dandanan standard, SOP dan Prosedur Keselamatan dipatuhi.
• Latihan akan disediakan bagi yang kurang berpengalaman.
Kami menawarkan makanan ala-thai dan cita rasa semenanjung yang dapat memenuhi selera penduduk tempatan serta pelancong luar. Kualiti makanan adalah sangat di titikberatkan bagi memenuhi permintaan pelanggan. Kami juga menawarkan perkhidmatan catering bagi majlis perkahwinan dan sebagainya. Pelanggan adalah priority utama restoran kami.
Tanggungjawab:
• Mengawasi dan menyelia semua bahagian dapur.
• Bertanggungjawab untuk pengisian semula dan membuat pesanan untuk bahan makanan barang-barang untuk menu.
• Pastikan semua makanan disediakan mengikut Restoran Standard Prosedur Operasi.
• Memastikan kebersihan makanan dan kualiti dipenuhi pada setiap masa.
• Pastikan semua peralatan dapur adalah teratur.
• Memantau dan menyelia prestasi kerja kakitangan Dapur.
• Menjalankan Latihan & Membangunkan kakitangan semua dapur.
• Menyediakan dan jenis variuos memasak hidangan masakan Melayu terutamanya, Barat dan masakan Antarabangsa.
• Mampu untuk mengikuti pesanan.
• Cekap dalam penyediaan makanan.
• Bersedia untuk belajar masakan baru
Syarat Kelayakkan:
• Kelayakan minimum SPM atau Diploma yang diiktiraf dalam Culinary
• Sekurang-kurangnya 3bulan keatas pengalaman bekerja dalam kedudukan yang sama atau setara.
• Pengetahuan luas di dalam bidang operasi dapur dan pentadbiran termasuk kawalan kos.
• Mempunyai kemahiran komunikasi yang baik, interpersonal dan kepimpinan.
• Mesti mempunyai pengetahuan yang luas di berlainan jenis masakan.
• Memastikan semua kakitangan kebersihan diri dan dandanan standard, SOP dan Prosedur Keselamatan dipatuhi.
• Latihan akan disediakan bagi yang kurang berpengalaman.
Gaji RM600-1000
Lokasi Kota Belud Sabah
Pengalaman 3 bulan minimum
Lokasi Kota Belud Sabah
Pengalaman 3 bulan minimum
Hubungi Mr. Rafi – 0196229957
Pn. Rohaya – 0165219957
Pn. Rohaya – 0165219957
Teknik Menjawab Soalan Temuduga
Rahsia Resume Superstar Dibongkar
Panduan Memikat - Dapatkan Pasangan Hidup Anda!
TEKNIK KURUS DENGAN ATKINS
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.